Боби избра селекционер на тайна среща в София

2010-09-14 19:49:00

Босът на БФС Борислав Михайлов е провел тайна среща с балкански специалист, който още от вторник вероятно ще стане селекционер на България, тъй като към момента е фаворит №1.

 

Това разкри пресаташето на БФС Павел Колев. „С него бяха водени конкретни преговори в София. Той успя да дойде инкогнито, видя се с президента Борислав Михайлов и си замина. В момента го чакаме да каже колко пари иска на месец. Сумата е сумарна за неговия екип”, заяви Колев пред „Канал 3”.

Въпросният наставник иска в щаба му да има още поне трима души. Един от тях ще работи още с младежкия и с юношеските национални отбори.

„Той изрази надежда, че ако не сега, то в следващите квалификации българският отбор може да направи нещо запомнящо се. Пред него стои задачата да изгради един нов млад тим”, добави говорителят на футболния съюз.

Твърде вероятно е споменатият треньор от Балканите да е сърбинът Мирослав Джукич.

Павел Колев уточни все пак, че в четвъртък Боби Михайлов ще има среща с още един от кандидатите за поста на Станимир Стоилов. Двамата ще се видят в чужбина, тъй като в момента шефът на футболната ни централа е зад граница. „Имаме досиетата на още 5-6 специалисти, с които също можем да преговаряме”, каза още пресаташето.

В началото на идната седмица – най-вероятно във вторник, ще има заседание на Изпълкома на БФС, на което би трябвало да бъде утвърдено назначението на новия селекционер.

Следващата европейска квалификация на България е на 8 октомври срещу Уелс в Кардиф. По тази причина повиквателните за играещите в чужбина национали трябва да бъдат изпратени най-късно до 25 септември.

Вашият коментар