Боби: Ние не сме уговаряли, съмняваме се в съдиите

2011-02-11 23:53:00

Организаторът дори отказа да предава срещата на живо

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов категорично заяви, че България не е участвала в уговорен мач. Думите му се отнасят за контролата срещу Естония (2:2) и скандалът, който се разрази заради съмнителните четири дузпи, дадени от унгарския съдия.

 

"Изключено е да сме участвали в уговорен мач. Съмненията са върху съдиите. Федерациите трябва да си проверяват съдиите. Написали сме писмо до УЕФА, в което изразяваме съмненията си за съдийството в този мач, за да не се пишат глупости наляво и надясно. Организаторът дори отказа да предава срещата на живо и трябваше да правим усилия със своя партньор "Спорт файв", каза Михайлов при връщането си от Турция на летище София.

 

"Изключено е да е уредена срещата. Искаме да докажем, че можем да се борим срещу “черното тото”. Информацията за съдиите трябва да се провери чрез федерациите и УЕФА. Унгарската федерация трябва да си провери съдиите", добави шефът на БФС.

 

Михайлов коментира как се е стигнало до организирането на контролата с Естония: "Фирмата организатор предложи мача, ние имаме четиристранен договор. Нямахме двубой за тази дата, естонците също нямаха мач. Чрез ФИФА агент бе сключен договор и всичко е изрядно. Не е вярно, че е отказан четиристранния турнир в Кипър. За тази дата имахме възможност да играем в София и Македония. Миналата седмица беше обаче тук температурите бяха – 10 градуса и решихме, че не е удачно."

 

Той коментира и въпрос дали скандалът може да е атака към амбициите му да влезе в Изпълкома на УЕФА. "За каква атака може да става въпрос. Съмнявам се в това. Това ако е някаква организация, тя ще е по друг повод и не срещу мен. Не мога да гадая дали това е така. Изключвам абсолютно наши хора да са участвали във всичко това. Имаме съмнения към съдийството на мача. Винаги има спекулации, но ако има “черно тото”, трябва да се знае кой е залагал на тези мачове, за да може да предприемем съответните мерки", заяви Боби Михайлов.

Вашият коментар