Божинов: Ако трябва ще се стига до караници

2010-09-08 00:41:00

Положението на отбора е много тежко, няма атмосфера, твърди играчът на Парма

Тежко преживя загубата с 0:1 от Черна гора нападателят на националния отбор Валери Божинов. "Ние за коя поредна година само се извиняваме", с болка сподели играчът на Парма.

"Каквото и да кажа, няма да има смисъл. Тежко ми е, болно ми е. Просто нямам думи. Единственото, което остана е да играем и да започнем да побеждаваме. Само така можем да върнем усмивките на лицата си, да върнем позитивизма във вас и нас, в цяла България. Това е. Каквото и да кажа друго, мисля че е излишно", бяха първите думи на Божинов след загубата. Нападателят на Парма се появи в игра през второто полувреме, когато България вече губеше в резултата, но не успя да се разпише във вратата на черногорци.

"Винаги съм желал и мечтал някой ден да постигна успехи с националния отбор. Но на този етап реалността е такава, че не се получават. Изцяло вината е наша. Защото ние сме хората, които излизаме на терена", коментира Божинов.

Националът не скри, че атмосферата в отбора е изключително лоша. "Останахме след мача. Каквото имаше да казваме, си го казахме. Положението наистина е много тежко. Усещам от няколко лагера насам, и като футболист, и като човек, че атмосферата не е такава, както в клубния ми отбор. Мрачно е, няма усмивки. Виждам го и по останалите ми съотборници. Не е както преди". Играчът на Парма косвено потвърди информацията на bgfootball за сериозни разправии в съблекалнята на отбора, но не пожела да сподели подробности. "Ако трябва да кажа нещо, ще го кажа в съблекалнята. Проблемите се решават там. Така съм си решавал моите. За да няма успехи, проблемите са големи. Да ги кажа пред цяла България няма смисъл, хората не могат да ни помогнат", коментира Божинов.

"Не мислете, че на нас ни е лесно. Вината си е в нас. Правим всичко възможно да побеждаваме и да играем добре. Но няма настроение. Не знам на какво се дължи. Оттук нататък трябва да започнат да се говорят нещата, да си ги казваме, защото няма настроение. Няма нищо. Ако трябва ще се стига до караници. Понякога има такива моменти – трябва да се кресне, да се викне. Да си направим по някоя забележка, независимо кои футболисти сме. Защото всичко зависи от нас", заяви нападателят.

"Явно щом нещата не вървят, във всяка една фаза има проблеми – вратар, защитници, халфове, нападатели. Сменят се треньори, но пак не се получава. Искат се оставки, сигурно и футболисти ще си тръгнат. Нещо трябва да се направи. Но ние трябва да си решим проблемите в съблекалнята. По един професионален начин. Доста години играя в чужбина и винаги, когато е имало проблеми, сме ги решавали между нас си. Да тръгнем да ви се оплакваме на вас или на българския народ, не мисля, че трябва да го правим", продължи Божинов.

"Трябва да се вдигнем по един или друг начин. Жалко е, че стартираме с две загуби, а още не са започнали квалификациите. Мога да благодаря само на феновете. Не очаквах, че ще дойдат толкова хора. Жалко за тях. Защото наистина дойдоха, подкрепиха ни след този тежък мач, който изиграхме срещу Англия. Не искам да се оправдавам. Единствената вина е само в нас. Когато един отбор побеждава и носи успехи, и победи, само тогава се връща всичко позитивно", заяви разстроеният Божинов.

Вашият коментар