Бой с финес срещу Берое и Радуканов остава

2010-10-27 09:46:00

Временният наставник на ЦСКА Милен Радуканов е получил уверения от собствениците на клуба, че ако "червените" бият Берое в следващия кръг, при това с добра и красива игра, то той ще остане като постоянен треньор най-малко до зимата.

Милен стартира с 4:2 навън срещу Миньор, при това ЦСКА показа далеч по-различна игра, от тази която демонстрираше под ръководството на македонския Сержант Гьоре. Това обнадеждило началниците, които въпреки че търсят президент, все още са силните фигури на Армията.

Вестта, тиражирана от "Тема Спорт" днес обаче контрастира с тази на други медии от вчера, които пишат че след отказа на Валентин Михов да стане президент, за поста се гласи Георги Илиев – Майкъла. В едно от изказванията си строителният предприемач индиректно намекна, че ЦСКА трябва да се води от доказани имена в треньорската професия, което автоматично изхвърля човека донесъл победа на "армейците" срещу Ювентус зад борда.

Самият Радуканов, който няма лиценз да води отбор от А група, е решен на всяка цена да не изпуска шанса си и да докаже, че е способен специалист.

"Ако се получи – добре, ако не – няма да правя трагедии. Засега момчетата се чувстват добре с мен като треньор, но да видим в следващите дни", коментира той.

Треньорът вече въведе нови методи на работа. Преди мача с Миньор той казал на играчите, че ги обича. След като те му отвърнаха по подобен начин с победа на терена, той ги разцелувал всичките.

Радуканов може да води ЦСКА служебно и без лиценз още само в един мач. Ако се вземе решение да остане на поста, то със сигурност официално друг ще бъде назначен като наставник. Вариантите са Сашо Борисов и вечният "заподозрян" Димитър Пенев.

Ако пък се наложи да е друг, то ЦСКА с право може да кандидатства за Гинес – девето име начело на тима за една календарна година.

Вашият коментар