Бомба в Гент и предколеден подарък спасяват Левски

2010-11-06 00:01:00

Това са последиците от автогола на Иво Иванов срещу Лил.

Bgfootball.com направи всички сметки в групата

 

5 минути и един автогол разделиха Левски от втора победа в групата си в Лига Европа. 2:1 над Лил правеше "сините" фаворити за класиране в елиминационната фаза на турнира. Без влизането на Иво Иванов или на топката във вратата на Акалски след удара на Иво Иванов, сега Левски щеше да е на второ място в класирането с 6 точки. Лил и Гент щяха да имат по 4 точки, а Спортинг – 9.

 

Така дори при загуба на българите в гостуването на Гент на 1 декември, шансовете щяха да останат големи. Спортинг ще се стреми към задължителна домакинска победа над Лил, което най-вероятно щеше да остави французите с 4 точки. Даже Гент да станеше със 7, а Левски да останеше с 6, играчите на Ясен Петров щяха да са в добра изходна позиция. На 16 декември щяха да приемат класиралата се и разпуснала звездите си команда на Спортинг на "Герена". Лил щеше да разчита португалците да бият в София и да опита да подчини Гент. При такъв развой французите щяха да са със 7 точки и преди белгийците заради преките двубои. По същата причина щяха да са и преди Левски, дори при хикс на "сините" срещу Спортинг. Но на Левски щеше да е много по-лесно за класиране, да не говорим при недопускане на поражение в Гент. Всичко това, ако Иво Иванов не си беше отбелязал автогол. 

 

Сега нещата изглеждат по-различни. И все пак шансове има. Но съдбовен за Левски е мачът с Гент, който в никакъв случай не трябва да бъде губен. При поражение Гент вече ще е със 7 точки и вероятна преднина в преките двубои с българите. Лил пък може да си позволи и да падне от Спортинг, но ако бие французите вкъщи ще събере 8 точки. А Левски ще може в най-добрия случай да събере 7. И даже с тях може да е последен в групата.

 

При равенство в Белгия Левски и Гент стават с по 5 точки, но българите ще са по-напред заради онова 3:2 в София. Даже да падне от Спортинг обаче Лил – също с 5 точки, ще е втори в класирането. Така на 16 декември Левски ще трябва да бие Спортинг и да се надява, че Лил ще допусне Х или 2 срещу Гент вкъщи. Самоубийствено равенство между французи и белгийци обаче едва ли звучи логично.

 

Най-добрият вариант за Левски е да хвърли бомба в Белгия и да отмъкне три точки. А после да получи предколеден подарък на 16 декември от Спортинг. И да очаква футболни битки от Европа и през пролетта на 2011 година.

 

Другия вариант минава през успех в Гент и хикс срещу Спортинг. "Сините" биха продължили, но ако Лил не спечели повече от 2 точки в оставащите си мачове.

 

Трети вариант за продължаване на Левски е победа над Гент и загуба от Спортинг. Условието е Лил да не печели повече от 1 точка от двата си мача.

 

Футболистите на Гонзо и Ясен Петров ще отпаднат от Лига Европа, при положение, че Левски постигне две равенства, ако направи равенство с Гент и загуби от Спортинг, ако загуби от Гент и победи Спортинг, ако допусне две загуби или загуба от Гент и равенство със Спортинг.

Вашият коментар