Борис Ангелов поема новака Академик

2010-07-30 17:34:00

Борис Ангелов вече е назначен за старши треньор на Академик (София) и ще води студентите при завръщането им в "А" група след 28 години отсъствие, обяви днес президентът на клуба Атанас Иванов. Ангелов започва своя втори период като старши треньор на Академик, като преди това е водил отбора по времето, когато Фонд Развитие издържаше клуба в Б група.
   
Досегашният старши треньор на тима Самир Селимински е назначен за спортно-технически директор, но именно той проведе подготовката на тима това лято и направи селекцията.
Президентът на клуба представи и новия мениджър на Академик- турчинът Айхан Бал, който е работил в родината си за истанбулския втородивизионен клуб Карталспор, както и във втория състав на Борусия (Дортмунд).
   
Академик ще играе през новото първенство домакинските си мачове на стадион Славия, а екипировката на отбора ще бъде Saller. Титулярните цветове ще бъдат синьо-бяло хоризонтално райе за фланелките и светлосини гащета, а жълто-бяло райе и жълти гащета ще бъдат екипите за гостуване.
   
Днес клубът представи играчите, които са подписали договори с тима. Това са вратарите Борислав Стоянов и Емил Михайлов, защитниците Любен Николов и Мартин Сечков, халфът Младен Стоев и централният нападател Иван Редовски.
   
"До края на днешния ден ще подпишем договор с Владимир Манчев, след като проведохме успешни преговори с мениджъра му Лъчезар Танев, каза още президентът на клуба. С отбора тренира и американският защитник Александър Уърд, за когото ще стане ясно другата седмица дали ще остане или не.

"За нас е предизвикателство да играем в "А" група. Аз лично смятам, че задача номер 1 е отборът да постигне максимален брой победи и възможно по-предно класиране", каза от своя страна спортно-техническият директор на клуба Селимински. "Лично за мене класиране между 6-о и 10-о място е постижимо. Наш приоритет е първенството, но и за купата на страната няма да се предаваме".
   
Приоритет номер 1 за Академик е изграждането на база, обяви президентът на клуба Атанас Иванов. Той добави, че клубът кандидатства за стадиона на 4-и километър, където да се изгради модерно съоръжение, със 70 % покрити трибуни.

"Имаме наши приятелски и партньорки фирми, които ще ни помогнат в изграждането на такова съоръжение. Ние ще го направим по последна мода, за да влезе лиценз директно за Европа. За да се класираме между 6-о и 10-о място, ще ни трябва бюджет около 1,5 милиона лева, който ние трябва да осигурим, каза още Атанас Иванов.

Вашият коментар