Ботев отказа 2 млн. евро от Трактора

2010-10-30 13:39:00

Алексей Петров опитал да инвестира при "канарчетата"

 

Неофициална оферта на стойност 2 млн. евро, предложена от Алексей Петров, отказа ФК Ботев Пловдив. Управителният съвет е бил запознат с предложението по време на редовно заседание тази вечер. Хора на Трактора са се свързали с един от членовете на съвета, като са уточнили, че спонсорирането на футболния клуб може да стане чрез 2 фирми с негово участие, една от които е “Лев корпорация”. Според предложението футболният клуб е трябвало да се преструктурира в акционерно дружество.

 

Управителният съвет на Ботев Пловдив е отклонил офертата, тъй като промяна във формата на управление на клуба може да настъпи само след решение на общо събрание. Водещият мотив за отказа обаче е желанието на членовете на УС да останат лоялни към основния спонсор – Застрахователно дружество “Виктория” АД, с което има подписан едногодишен договор, според който в касата на жълто-черните трябва да постъпят близо 600 хил.лв. Именно тези средства помогнаха за възраждането на най-стария футболен клуб в България.

 

Офертата на Алексей Петров не учуди феновете на Ботев Пловдив, тъй като малко преди ареста му през януари т.г., привърженици на “канарчетата” се обърнаха към него с молба да измъкне футболния клуб от ръцете на Димитър Христолов.

 

От УС на Ботев Пловдив заявиха, че от клуба ще има официално изявление, ако бъде представена официална оферта от кандидат-спонсорите.

 

В момента формата на управление в Ботев е уникална за България. Възловите решения в клуба се взимат от Общо събрание, в което членуват над 200 души, заплатили членски внос от 240 лева. Средствата събрани от тях през лятото бяха от жизнено важни за съживяването на Ботев. Оперативните решения се взимат от 16-членния Управителен съвет, който заседава всяка седмица.

Вашият коментар