Ботев с нов собственик

2010-11-19 23:29:00

Името на Цветан Василев се свързва с кандидат-купувача от 2008-ма Ирена Кръстева

 

Новият Ботев официално се сдоби с нов собственик днес, след като на проведената тази вечер среща на сдружението, което контролираше клуба, се реши 90% от акциите на клуба да преминат в ръцете на шефа на Кооперативна Търговска Банка Цветан Василев.

Останалите 10% остават владение на досегашните собственици. В сдружение "Ботев" остават и неимуществените права, като лого, лиценз, членство в БФС и името на клуба.

Василев, който беше обявен за банкер номер 1 за 2008 година от доста време имаше интерес към клуба. В еуфорията от днешното решение малко медии се сетиха, че името му е свързано с това на Ирена Кръстева – основен кандидат за Ботев през 2008 година, която дори имаше предварителен договор за покупката, сключен през есента на 2008 г.

Това беше по времето, когато начело на Ботев беше Димитър Христолов, а клуба беше във футболна "будна кома" – тотално разбит, разорен и в постоянна война с феновете.

По-късно сделката пропадна, а в началото на 2009 г. Кръстева заведе дело, заради неизпълнения предварителен договор.

КТБ беше сред спонсорите на клуба откакто той бе създаден наново и започна във В група, но едва в последните дни стана ясно, че намеренията на Цветан Василев са по-сериозни.

Вашият коментар