Бразилец избра студа в България пред жегата в Южна Америка

2010-12-10 17:12:00

Необичаен избор направи бразилецът в Черноморец Габриел Атц, който днес направи индивидуална тренировка на стадион "Лазур". Централният защитник е предпочел да зъзне през зимата в България, вместо да се радва на слънцето в топлата си родина.

Атц, който изигра едва мач и половина за Черноморец за повече от десет месеца, си прави сметки да остане в отбора и през втората част от първенството, въпреки че шест месеца беше само и единствено лекуван.

Семейството е решило да сподели студения сезон с футболиста и от няколко дни при него пристигнаха съпругата и тримата му синове. Габриел всъщност добре познава зимата, и то в нейния най-лют вид от сезоните, в които игра за руските Рубин Казан и Химки.

"Горя от желание да се представя добре през пролетния полусезон с екипа на Черноморец. Клубът ми помогна много в
периода на дългото ми отсъствие и сега се чувствам морално задължен да се отплатя", заяви русият бразилец, който пропусна целия есенен дял от А група заради лечение на контузия, което премина основно в клиника в Мюнхен при лекаря на Байерн д-р Волфарт.

Атц се завърна в Бургас в края на месец ноември и успя да изиграе на ниво цялото второ полувреме при победата над Добруджа с 3:0 за купата в последния мач за годината.

"Ще поддържам формата си активно през зимата, за да вляза в подготовката с летящ старт и да заслужа доверието на новия треньор", обеща Атц, докато тичаше по пистата.

По плана на бившия вече наставник Красимир Балъков  Черноморец се събира за първа тренировка на 5 януари.

Вашият коментар