Британец стана фен на Ботев

2010-11-23 15:22:00

Пропуска дербито с Нефтохимик, не можел да отсъства от работа

Ботев Пловдив продължава да разширява географската карта на своите фенове. Британецът Матю Пайн е поредният член на голямото "жълто-черно" семейство. Живеещият в Лондон футболен запалянко изгледа от трибуните на "Колежа" победата над "Розова долина" с 2:0. Мистър Пайн дори бе сред 3-та щастливци, спечелили фланелка на тима от томболата, която се проведе на полувремето на мача.

След края на срещата Матю, придружаван от сестрата на жена си, и двамата окичени с шалчета на Ботев, показаха печелившия номер и потърсиха наградата си. Оказа се, че любовта на живота му е българка, което е събудило интереса на запалянкото към родния футбол. По време на разговора си с част от екипа на www.botevplovdiv.bg британецът призна, че е фен на лондонския Брентфорд, който играе в английската Първа дивизия. 36-годишният Матю доказа тези си пристрастия с татуировка на левия прасец.

Въодушевеният опит на нашия екип да го запознае с историята на Ботев удари на камък. Оказа се, че мистър Пайн е доста начетен по въпроса "Кой е Ботев Пловдив и какво прави отборът във "В" група?". Матю призна, че отдавна има желание да пътува с бултрасите в някое гостуване и затова е чакъл с нетърпение срещата в Бургас. Той планирал това да бъде дербито срещу Нефтохимик, но било невъзможно да отсъства от работа в деня на мача. Матю съжаляваше, че няма де може да пътува, който мач щеше да му е пети в рамките на 4 години.

Англичанинът сподели, че моментното състояние на най-стария български отбор съвпада с това на Брентфорд, заради групите в които играят двата отбора. По посещаемост отборът от Лондон е в същото положение като Ботев и е не по-малко обичан и подкрепян.

Финансовият директор Иван Йотков даде възможност на госта ни да си избере фланелка от официалния или резервния екип. При вида на жълто-черното райе, лицето на лондончанина засия и той си тръгна с него.

Вашият коментар