Бруно: Целите ми съвпадат с тези на ЦСКА

Начало » Бруно: Целите ми съвпадат с тези на ЦСКА

Бруно АкраповичБруно Акрапович коментира пред „Дарик“ решението си да поеме гранда ЦСКА.

„Дали е изненада, или не, че ЦСКА ще намери нов треньор. Моментът беше такъв. Аз реших да го направя и така се получи. Моите цели са същите, както и тези на ЦСКА. Вярвам в себе си и качествата си. Мога да помогна на такъв голям отбор да печели големи неща. Работата навсякъде е трудна. ЦСКА има качествени играчи и мога да постигна целите, които имам. Няма как Крушарски да знае това от две седмици, че ще поема ЦСКА. В четвъртък имах първи контакт с г-н Ганчев. Може само да е предполагал“.

„Искам да кажа на феновете на Локо, че съм благодарен за всичко, което направиха за отбора. За всички хубави моменти, които имахме заедно. Че съм горд, че съм бил треньор на такъв голям отбор с такива страхотни фенове. Разбирам, че ми се сърдят. Стискам палци за Локомотив (Пловдив). Вярвам, че отборът ще има има по-големи успехи от сегашните“.

„Нямам много време за аклиматизация, но човек трябва да е отворен за нови ситуации, който може да се приспособи към всяка ситуация. Вярвам в това. Нужно е да се поговори с играчите. Тряба да те ме опознаят, както и аз тях. Има достатъчно време за този мач. Всички детайли по договора ще уточним утре за последно. Сега не мога да ви дам подробности“, сподели босненският специалист.

ЦСКА съумя да спести поне 100 000 евро от привличането на Бруно Акрапович, след като босненецът успя да договори с Христо Крушарски разтрогването на договора си с Локомотив без финансови претенции.

В неделя вечерта обаче това не е било никак сигурно. Причината е, че в договора на треньора нямало никаква клауза за разтрогване при по-добра оферта или негово желание, каквито информации имаше.

Това било договорено устно между Акрапович и Крушарски.

„Няма такава клауза, но аз все пак съм човек, който като каже на някого „Да“, си спазва думата. Подкрепям го и му желая успех, щом така е решил“, коментира Крушарски.

В същото време става ясно, че функциите на една от силните фигури в ЦСКА – Стойчо Стоилов, ще бъдат ограничени след идването на новия треньор Бруно Акрапович, твърди „Мач Телеграф“.

Това била една от изричните уговорки при преговорите с босненския специалист. Стоилов няма да има непосредствен контакт с първия отбор, но ще работи с Акрапович по селекцията. Бившият халф на няколко пъти влиза в повече или по-малко открит конфликт с треньорите в ЦСКА и преди това в Литекс, като не едно и две уволнения фигурират в сметката му.