БФС неглижира натиска върху клубовете, бил на приятелска основа

Начало » БФС неглижира натиска върху клубовете, бил на приятелска основа

Футболни топкиВицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев е на мнение, че няма причина футболният съюз да свиква извънреден Конгрес, след като редовният ще се проведе през февруари.

„Със сигурност конгрес ще има, въпросът е кога и дали той ще бъде извънреден. В момента има назначена комисия, която проверява преписката, депозирана във футболния съюз. След като тази комисия извърши проверката, ще бъде свикан изпълком и там ще бъде взето решение дали ще има извънреден конгрес“, започна Фурнаджиев пред bTV.

„Кое налага в момента конгрес през октомври, при положение, че февруари е редовният? В интерес на футбола в България и на разходите, съпътстващи един такъв конгрес, не виждам да има някаква причина, която да води до това да се проведе един конгрес през октомври, още повече – това ще даде причина и на други хора да обжалват провеждането му.

Отнасяме се положително към кандидатурата на Бербатов. Нека да се събере футболното семейство и да избере най-достойната кандидатура. Съмнявахте се в това, че има толкова много клубове членове на БФС, но самият Бербатов каза, че е посетил лично 530. Т.е. тези клубове съществуват, наистина ги има. Не са фантоми, както някои хора се опитваха да твърдят. Затова и самите избори са толкова сложни за провеждане, но съответно и манипулиране”, добави още той.

„Доста кратък е срокът за септемри, тъй като чисто документално има тази преписка, след като се провери, ако всичко е наред в нея и всички подписи са редовни, предстои да се внесат в търговския регистър, а оттам той трябва да се произнесе. Един реалистичен срок за организиране на конгрес е от порядъка на 40-50 дни.

Мисля, че тези думи, които използват Бербатов и екипът му са неуместни, тъй като това, което каза колегата от футболния клуб „Левски“ от Русе е, че зоналният ръководител му се е обадил и казал, че той ще бъде уволнен, ако… Чисто на приятелска основа е, не можем да говорим за заплаха и изнудване. Нека да говорим с конкретни факти. Все пак не можем да хвърляме някакви твърдения в общественото мнение и да очакваме да коментираме в момента нещо“, завърши вицепрезидентът на родната футболна централа.