БФС не призна дипломата на Зума

2010-08-03 06:28:00

БФС не призна дипломата от Кьолн на Христо Бонев и поради тази причина той няма да се води по документи треньор на "Локо" (Пд), установи "24 часа". От футболната централа са обяснили на Зума, че неговият кетап от Германия не е презаверяван през последните десетина години и затова се счита за невалиден.

При този вариант Бонев е трябвало да кара опреснителен курс в прочутата Кьолнска школа или да започне изцяло нов в България за лиценз "Про". На "Лаута" обаче разрешиха проблема, вписвайки Зума като главен мениджър на "Локо", за да може той да има право да стои на скамейката по време на официалните мачове.

В тимовия лист като старши треньор вече ще бъде представян помощникът Неделчо Метушев, който притежава нужния лиценз. Точно поради тази причина Метушев се яви на официалната пресконференция след двубоя с "Видима-Раковски" (1:1), за да отговаря на журналистическите въпроси.

Като помощник-треньор на смърфовете пък бе записан наставникът от детско-юношеската школа Стойчо Драмов, който седна на пейката в Севлиево. До този ход на ръководството се стигна, тъй като останалите помощници на Зума – Петър Пашев и Васил Камбуров, нямат необходимия лиценз "А".

Вашият коментар