БФС постави ултиматум на ЦСКА

2010-12-16 18:27:00

"Червените" може да бъдат извадени от първенството

 

БФС даде последен срок на ЦСКА до 14 февруари 2011 година да изплати задълженията си към други клубове. В противен случай 31-кратният шампион на България ще бъде изваден от първенството. Това реши Изпълкомът на БФС на днешното си заседание. Крайният срок за разплащане, поставен от БФС, е 14 февруари.
   
Ето и официалното решение на Изпълкома:   
Беше разгледана Докладна записка от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов за неизпълнените финансови задължения на ПФК ЦСКА АД към професионални футболни клубове по трансфери. Изпълнителният комитет на БФС гласува срок до 14.02. 2011 г. да изплатят или уредят финансовите си задължения – в противен случай клубът ще бъде спрян от участие в пролетния полусезон на "А" група.
   
Президентът на БФС Борислав Михайлов уточни, че дълговете на ЦСКА пречат за нормалното функциониране на другите клубове. "Повече отсрочки за ЦСКА няма да има. Това, че дължат пари на други клубове пречи на нормалното функциониране на футбола у нас. Ако не се разплатят до 14 февруари, няма да бъдат допуснати до участие в първенството", коментира Михайлов.

Вашият коментар