"Бъдеще за Благоевград" стана мажоритарен собственик на Пирин

2010-10-04 16:11:00

Притежателите на 54,5% от акциите се надяват на общ език с останалите собственици

 

Сдружение "Бъдеще за Благоевград" от днес е мажоритарен собственик на Пирин (Благоевград) с 54,5 процента от акциите
елитния футболен клуб.

ДОсегащният председател на Надзорния съвет на "орлетата" Николай Галчев и останалите бизнесмени прехвърлиха
днес 53,5 % от акциите с договор за дарение на феновете на Пирин, които по-рано през годината учредиха своето сдружение. Отделно ултрасите вече притежаваха 1 % от акциите на клуба.

Председателят на УС на "Бъдеще за Благоевград Кирил Ваклинов показа договора за дарение и поименно прехвърлените акции. Още утре новите управници ще насрочат ново ОС, на което от двустепенна клубът ще премине в едностепенна форма на управление само с Управителен съвет.

Ваклинов е получил извлечение от банката кои акционери от 1 януари тази година са внасяли вноски за издръжка на клуба. Той призна, че само четирима от тях са превеждали пари, но не назова имената им.

Той се надява в близките дни да се срещне с бизнес-групировката Г-15, която притежава останалите 45,5 процента от акциите, и да намери общ език за благото на клуба.

Футболистите и треньорите на Пирин получиха днес преди тренировката на отбора премии от по 450 лева по вътрешния клубен правилник за равенството срещу Берое за първенство. В петък от 16:00 часа благоевградчани ще играят контрола със Славия на "Овча Купел".

Вашият коментар