Българин в Ла Примера след 14 години!

Начало » Българин в Ла Примера след 14 години!
Виктор Николов
Снимка: Златка Замова

20-годишният Виктор Николов, национален вратар на отбора на България до 21 год. премина днес в първодивизионния Испански Хетафе, научи BGfootball.com. Чака се трансферът да бъде официално обявен от клуба от Мадридското предградие, чийто треньор е легендата на Реал Мадрид Мигел Гонзалес-Мичел от “Петорката на Буйтре“ (Лешояда – б.р.), на Емилио Бутрагеньо, смени като треньор досегашният Хосе Бордалас.

Виктор сподели за BGfootball.com, че е много щастлив от преминаването от Унион Сокуеямос в Хетафе, запознал се е с Мичел и от понеделник започва подготовка с новия си тим. Ще се бори за титулярство с 28-летните испанци Рубен Янес (кадър на Реал Мадрид) и Давид Сория.

Така, 14 години след Мартин Петров (Атлетико Мадрид 2004 – 2007) и три декади след Стоичков (Барселона), Трифон Иванов (Севиля) и Любо Пенев (Валенсия, Атлетико Мадрид) отново българин ще играе в елитна на най-силното първенство в света – Ла Примера.

Виктор, минал през школата на Елче, стана най-добър вратар на международен турнир по бърз футбол с непрофесионален тим на България (Валенсия) през уикенда, където нашите грабнаха купата с 6 от 6 победи и финална над англичани, а най-добър играч – Илиян Валериев.