Българин успокоява Суарес и празнува до Гризман с Атлетико

Начало » Българин успокоява Суарес и празнува до Гризман с Атлетико
Атлетико Пиличев Гризман
Снимка: Атлетико Мадрид

Атлетико Мадрид направи чудеса от храброст и себераздаване, за да изстрада класиране на осминафиналите на Шампионската лига с тежка победа с 3:1 над преки ясъперник Порто снощи като гост на “До Драгао“ край Атлентическия океан. Победата на груповия лидер Ливърпул на Юрген Клоп над Милан с 2:1 също удари рамо на испанците.

Българинът Димчо Пиличев от екипа на Диего Пабло Симеоне имаше ключова роля в цялата португалска авантюра, след като битката бе много здрава и пълна с оспорвани отигравания, борби, юмруци, жълти картони и петима изгонени за саморазправии.

Първото значимо участие на 63-годишният ни бивш футболист и от десетилетие помощник в екипа на Чоло и шеф на екипа домакини, бе да успокои топнападателя луис Суарес, който се контузи рано и напусна разплакан терена, че не може да помага.

Димчо тактично опитваше да уважи мъката на уругвайския пистолетаджия на пейката и да го загурне с прииготвено топло яке да не измръзне. Когато успя да го направи пък седна до него на пейката и го успокояваше. Явно думите са имали успех, защото Луис се съвзе и дори бе първият хукнал да прегръща Антоан Гризман край тъча след ключовият му гол в 55-тата минута след корнер. Корреа счупи шестгодишен карък в Европа с гол в добавеното време, после се разписа и аржентинецът Де Пол.

“Трудности, себераздаване, нужда и намиране на пътя към подобрение – това са посланията към отбора от този мач.“ – каза Диего Пабло Симеоне на пресконференциата след класирането и радостта като от спечелване на важен трофей. Аржентинецът, чието бъдеще отделно от Атлетико испанските медии разнищваха цяла седмица, прегръщаше в дива радост първо спасителя с четири отлични блокажа Ян Облак, после целия отбор.

“Рохибланкос“ празнуваха щастливи в съблекалнята, преди да се върнат след полунощ в Мадрид. Снимка документира радостта, а нашият Димчо Пиличев застана н апървия ред до героя Анто Гризман (участвал и в трите гола), с който са големи приятели.

“Страдахме и спечелихме заедно!“, сам написа Френския принц до фотоса. Авантюрата в Барса ще му е простена от феновете.