България с дебютант на вратата срещу Саудитска арабия

2010-10-09 17:30:00

Селекционерът на националния отбор Лотар Матеус освободи от състава за мача със Саудитска Арабия във вторник титуляра на вратата Николай Михайлов, както и опитните Мартин Петров и капитана Стилян Петров. "Трикольорите" ще играят без тримата, по всяка вероятност към тях ще се присъедини и Валентин Илиев.

Михайлов е играл на инжекции снощи срещу Уелс но беше на световно ниво, изваждайки две стопроцентови положения за гол на домакините. Той беше един от "виновниците" да се поздравим с победа след една година без пълен успех. При това положение вратарите Владо Стоянов и Боян Пейков ше направят дебют в мача с арабите.

Нашите биха с 1:0 като гости в трети мач от квалификационна група G за Европейския шампионат в Полша и Украйна през 2012 г.

Мартин Петров и Стилян Петров получават заслужена почивка, като на техните места ще бъдат тествани други играчи. Все още не е ясно колко е сложна контузията на Вальо Илиев, но и с него едва ли ще се рискува във вторник.

Днес от 17:00 часа, почти директно от автобуса, играчите излязоха за възстановителна тренировка на терена в Правец.

"Работихме няколко дни заедно, но нищо не мога да кажа за Лотар Матеус. Тепърва ще видим какво ще се случи. Мисля, че се потрудихме и победата дойде на време", каза на пристигане авторът на гола снощи Ивелин Попов, който посвети попадението си на почетния президент на Литекс Гриша Ганчев.

"Всички сме доволни от играта и от това, че победихме навън. Важен мач за самочувствието на отбора, а също така и добър дебют на новия треньор. Победата дойде във важен момент, за да ни даде стимул", бяха първите думи на президента на БФС БОрислав Михайлов пред репортерите,
които го чакаха на Летище София.

"Ще бъде безкрайно интересно до края на квалификациите. Както виждате, Швейцария и Уелс нямат точки. Не ме изненада, че Черна гора би Швейцария. Както виждате, техните победи са с по 1:0. Затварят играта, имат и късмет, срещу нас също. Ние обърнахме късмета в наша полза, а е време и техният да спре", добави шефът на българския футбол.

Вашият коментар