България чака Сърбия или Беларус за контрола

2010-10-11 14:52:00

Мачът ще  е под номер 100 за капитана Стилиян Петров

България ще играе контролна среща със Сърбия или Беларус на 17-и ноември, когато е последната дата на ФИФА за мачове на националните отбори. Това обяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов преди заминаването на българската делегация за Истанбул.

Утре от 18.30 часа на втория стадион в Олимпийския комплекс Ататюрк България ще изиграе втория си мач с Лотар Матеус начело срещу отбора на Саудитска Арабия.

До седмица трябва да стане ясен и противникът за средата на ноември, а от БФС предпочитат срещата да се играе в София, тъй като в този мач капитанът Стилиян Петров ще изиграе своята мач номер 100 с екипа на националния отбор.

Според Михайлов, новият селекционер е успял да промени атмосферата в тима само за няколко дни. След мача с Уелс в Кардиф футболистите не бяха пуснати нито за минута в почивка, а директно от самолета отидоха на терена в Правец, където направиха възстановителна тренировка. Вчера пък Лотар Матеус направи двустранна игра, в която постоянно разместваше постовете на играчите и искаше от всеки да тича на върха на силите си.

"Добре е, че я има и тази дата. Така Лотар Матеус ще се запознае още по-добре със състоянието на нашите играчи, а и вече в по-спокойна атмосфера ще прецени нивото на футболистите. От 24 играчи четирима бяха освободени по здравословни причини или пък заради претоварване, а останалите 20 са на негово разположение, коментира още президентът на БФС.

"Според мене, шансовете ни са малки, но все още ги има. Още повече че имаме достатъчно добри играчи и аз съм оптимист. Настроението в отбора е на лице, така че остава само да се работи здраво, каза още Борислав Михайлов.

Вашият коментар