Българските отбори капят като круши

Начало » Българските отбори капят като круши

Момент от футболен мачЗавършилият на 2-о място в Североизточната Трета лига ФК Суворово се отказва от участие и няма да бъде част от групата за новия сезон 2020/2021, съобщи за БТА старши треньорът Мартин Христов.

Младият и амбициозен специалист разкри, че причината е банална- няма финанси. Ситуацията в Суворово се усложни още преди началото на 2020-а година, така че пандемията от коронавирус дойде просто като допълнително обстоятелство.

„Благодаря на предишния кмет на Община Суворово Павлин Параскевов от мое име и от името на колегата ми Живко Бояджиев, с който заедно водехме отбора на Суворово, за съвместната работа през цялото време. Искам специално да благодаря на момчетата за 100-процентовото себераздаване на фона на скромните финансови възможности, с които разполагахме. Всички видяха, че момчетата имат качества. Изградихме страхотен колектив и той е в основата на нашите успехи, каза още Мартин Христов.

Христов припомни и за успехите на тима. Под негово ръководство отборът на Суворово е завършвил три пъти на 2-о място и веднъж на 3-о, а през миналата година игра и на финала за Купата на аматьорската лига.

„През последната година играхме буквално на ентусиазъм, без никакви пари, като изключим премиите. И въпреки това, отново завършихме на 2-а позиция. Напускам Суворово с много приятно чувство. Ако в една от тези четири години имаше една идея по-високи финанси, може би щяхме да бъдем и 1-и. Но направихме страхотни мачове с отбора и ако някога в Суворово отново решат да правят футбол на по-сериозно ниво, ние сме готови отново да помогнем, завърши младият специалист.

Североизточната Трета лига завърши с 11 отбора, като Добруджа влезе във второто ниво. Оттам слизат Спартак (Варна), както и евентуално Черноморец (Балчик). За момента не е ясно дали ще има попълване от четвърта дивизия.