"Бяла" гавра за Левски

2010-11-11 10:05:00

"Дадоха ни Генев без пари, взеха Иво Иванов", веселят се на Овча купел

 

Новината, че младият бранител на Славия Виктор Генев ще получи повиквателна за националния отбор логично зарадва "белия" лагер, но също така хвърли в тежки размисли колегите им от Герена, които с лека ръка се отказаха от него преди няколко месеца.

Още в края на миналия сезон стана ясно, че "сините" не смятат да ползват защитника и се съгласиха да го пуснат в Славия при Емил Велев – Кокала за сума от порядъка на 100 000 лв. Парите са смешно малко, още повече че президентът на Славия Венцеслав Стефанов е доказана класа, стане ли дума за продажба на футболисти.

"Дадоха ни Генев, взеха Иво Иванов да си вкарва голове. Нека си играят с него", слага сол в отворената рана Стефанов. Само преди 12 месеца Иванов беше определен за най-добър защитник в А група, а Генев се издъни жестоко във Вечното дерби, подарявайки първия гол на ЦСКА за успеха на "червените" с 2:0 на Националния стадион "Васил Левски". Сега обаче ролите са разменени – Генев е сред най-добрите у нас, докато Иво Иванов е с основна вина за трагичните показатели на защитата на Левски. Автоголът срещу Лил изобщо не се смята в случая.

 

Според запознати, в Левски все по-ясно осъзнавали каква глупост са направили, отпращайки таланта с лека ръка. Там дори бяха стигнали дотам да го връщат при юношите. Сега обаче издишат именно в защита.

"Да почнеш като юноша в мъжкия тим на Левски, не е лесна работа. Очакванията са, че си готов за първия отбор", обяснява ситуацията бившият шеф на школата на Левски Руси Гочев.

Освен това на всеки такъв играч му трябва време за адаптиране, което като срок не може да се определи точно. В момента в Левски има играчи като Огнянов и Балтанов, на които им беше дадено достатъчно дълго време. Не могат да се оплачат от липса на шанс за изява, след като 4 години вече са в кадъра на първия състав. Има други играчи като Виктор Генев, които пък не получиха такова време. В Левски някак много бързо се съгласиха да се лишат от него. Вярно, направи една грешка срещу ЦСКА, но всеки може да сбърка. А той е наше момче, почна още като дете на Герена и според мен можеше да получи още възможности да играе, вместо да отива в Славия", каза още Гочев, цитиран от "7 дни спорт".

Вашият коментар