Важна стъпка към Конгреса – Касабов вече е президент на БФС

Начало » Важна стъпка към Конгреса – Касабов вече е президент на БФС
Михаил Касабов
снимка: БТА

Михаил Касабов е изпълнил указанията на Търговския регистър за вписването си като изпълняващ длъжността президент на БФС и регистърът е приел документите.

Именно заради някои пропуски в документацията Касабов не бе вписан в рамките на вчерашния ден. Тогава от Търговския регистър изискаха подписите на всички присъствали членове на заседанието на Изпълкома на 6 декември, когато Борислав Михайлов си подаде оставката.

Тогава Михаил Касабов бе избран да изпълнява тази длъжност.

Освен това са внесени и необходимите пълномощни, с които членове на Изпълкома са представлявали свои колеги, които не са присъствали на заседанието.

Очаква се официалното вписване на Михаил Касабов, като изпълняващ длъжността президент на БФС, да стане в рамките на 3 дни. Това може да бъде спряно само, ако има обжалване пред съда, но това трудно може да се случи, тъй като на заседанието на Изпълкома на 6 декември, всички присъстващи единодушно приеха Михаил Касабов да изпълнява длъжността президент на БФС. Това е видно и от документите подадени в Търговския регистър. По време на гласуването единствено самият Касабов се е въздържал. Преди това Емил Костадинов се отказа от възможността да поеме поста в качеството си на първи вицепрезидент.