Велков: Не обичам думата "титуляр"

2011-02-02 19:25:00

Черноморец иска да влезе в шампионата готов за битка, споделя Антон Велков

Наставникът на Черноморец Антон Велков даде интервю преди отпътуването на отбора за втория лагер, който ще продължи до 15 февруари в турския курорт Анталия. Велков говори за досегашната работа, както и за евентуалните нови попълнения и цели пред акулите.

– Г-н Велков, какви са целите на Черноморец на лагера в Анталия?
– Първо, да намерим добри условия за подготовка. Второ, да изградим боеспособен отбор, който да бъде готов за предстоящите официални изпитания. Трето, да влезем в шампионата с възможно най-малко въпросителни. Това означава контролите, които ще изиграем, да са доста ползотворни. Да ни дадат повече яснота относно това кои са хората, които могат да поемат тежестта на първенството

– Това означава, че в Анталия ще търсите избистряне на титулярния състав. Така ли е?
– Така е, макар че аз не обичам да използвам думата титуляри. В крайна сметка всеки футболист ще има възможност да помага на отбора, независимо дали започва мача или не. Важно е всеки да има принос в положителна степен. В Анталия всички ще получат шанс за изява.

– Здравословно всички добре ли са?
– Да, и това е радващо, като изключим дребните проблеми, които съпътстват всяка една подготовка, но те отшумяват.

– Възможно ли е нови футболисти да се присъединят към отбора по време на лагера?
– Докато трансферният прозорец ни го разрешава, е възможно. За момента имаме достатъчно футболисти, но и не чак толкова много.

– Имате ли предвид нещо конкретно като евентуално ново попълнение?

– Засега не.

Вашият коментар