Венци: Искам Емил да ги скъса

2011-02-02 11:10:00

Българският футбол си има Димитър Бербатов, от Дембеле не може да спечели нищо, категоричен е "белият" началник

"Очаквам отборът да се подготви добре, старши треньорът Емил Велев да скъса футболистите от тренировки. Най-вече се надявам да се приберем всички живи и здрави, а също така и добре подготвени. Убеден съм, че през пролетта Славия ще бъде по-силен отбор през пролетта", заяви днес на Летище София президентът на "белия" клуб Венцеслав Стефанов.

"Славия няма да спира никой от играчите си при подходяща оферта. А ние имаме интересни за чуждите отбори футболисти", коментира още шефът на столичани и добави, че всичко, което се пише около трансферите в Славия е спекулация.

Атрактивният както винаги Стефанов уточни, че не е доволен от резултатите по време на конролите досега. За него е недопустимо "белите" да паднат дори в контрола от отбор от В група.

Стефанов видимо се подразни на телевизионен репортер, който го попита дали българският футбол печели от оставането на Гара Дембеле в А група.

"Ние си имаме Бербатов и българският футбол може да спечели ного повече от него, отколкото от Гара Дембеле. Даже съм сигурен, че от Гара Дембеле не може да спечели нищо. Наистина, добър футболист е, но Бербатов с времето ще се превърне в икона за българския спорт и футбол. Той е най-добрият играч във
Висшата лига и дума не може да става за сравнение между Митко и Дембеле. И пак повтарям, че Бербатов не се е отказал от България и от българския футбол, ще се върне- убеден съм, но иска да работи със сериозни и коректни хора", сподели Стефанов.

"В националния отбор мина епихата на правилния футбол, дойде тази на резултатите. Матеус е интелигентен човек, който ще си избере най-точния човек за помощник", завърши той.

"Предстои ни работа още две седмици в Анталия, в които ще изиграем 5-6 контролни срещи и се надявам, че ще избистрим състава. Целите са ясни пред отбора, а селекцията знаете, че е отворен процес. Ако намерим нещо по-добро от това, което имаме, ще го вземем, максимално кратък беше наставникът Емил Велев пред журналистите.

Ветеранът Мартин Кушев, който се завръща на стадиона в "Овча купел" след седем години в руското първенство, е амбициран да си спечели титулярно място и няма намерение да се отказва от активната си спортна кариера.

"Надявам се да направя една добра подготовка, целта ми е да помогна на Славия да влезе в първите три отбора в крайното класиране, а също така и да се преборим за спечелването на Купата на България, заяви 37-годишният футболист.

"Проверих списъка с контролите в Турция и мисля, че ще срещнем доста добри съперници. Един от тях е бившият ми клуб Амкар Перм, които днес трябва да пристигнат в Турция. Ще ми бъде интересно да следя от страни как се представят в руската Висша лига. Наистина, ще трябва да се борят с по-малък бюджет, в сравнение с миналата година, но им пожелавам успех, допълни Кушев.

Вашият коментар