Венци подкрепи Левски

2011-02-25 17:44:00

Отдавна трябваше да съкратим А група, а втората ни дивизия да бъде единна, смята президентът на Славия Венцеслав Стефанов

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че подкрепя искането на Левски срещата с Литекс да бъде ръководена от чуждестранен рефер. Той добави, че също може да помисли върху подобен вариант, макар мачът през пролетта да е в София.

"Ако беше в Ловеч, със сигурност щях да направя такава постъпка. Но сега в София някои хора малко или много ще се съобразяват и няма да бъдат толкова безочливи. Но през новото първенство, ако първата среща е в Ловеч, със сигурност ще поискам чужденец. Само се надявам да не е кипърец или унгарец, обясни още Стефанов.

"Отдавна се е наложило да бъде съкратена А група до 10 или максимум 12 отбора. Б група със сигурност трябва да бъде една. Ето например сега говорих с президента на Лудогорец, който се пита за какво е правил подготовка в Турция, след като му предстоят 7-8 мача. Два отбора се отказаха сега, един през есента и още един го чака същата участ, заяви днес президентът на Славия Венцеслав Стефанов по повод структурата на първенството.

Ясно е, че това отдавна трябваше да се направи. Първо, българите оредяхме като народ, второ, хубавите стадиони не са чак толкова много и трето, малко са хората, които действително дават добри пари за издръжката на клубовете. Но това не зависи от Професионалната лига, а от БФС. Аз уважавам и по-малките клубове от А група, но се радвам, че отбори като Мездра, Беласица, Марек ги няма. Защото момчетата с компютрите по стадионите, бяха именно на техните мачове.

В последните дискусии по този въпрос обаче малките клубове от А група, както и тези от двете втори дивизии обикновено гласували против съкращаването на двете дивизии.

Вашият коментар