Венци Стефанов: Батков да не говори за „караминьоли“, чакаше Софиянски да му даде безплатно стадиона

Начало » Венци Стефанов: Батков да не говори за „караминьоли“, чакаше Софиянски да му даде безплатно стадиона

Венцеслав СтефановПрезидентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира изказването на Тодор Батков, който заяви, че чрез „караминьол“ най-старият столичен клуб си е осигурил 200 декара в квартал „Овча купел“.

Адвокатът твърди, че „сините“ от Сухата река „не са получили през годините нито 1 стотинка държавна помощ“. Пред Спортал Стефанов отговори на тези твърдения така:

„С цялото ми уважение, което имам към Тодор Батков, съм тотално разочарован. Тези неща не отговарят на истината. Първо, не сме увеличавали капитала. Общинското дружество има 34% и продължава да държи блокиращата квота, никога не сме си позволили да направим това нещо.

Второ, предлагал съм и на Томас Лафчис, и на Владо Грашнов, лека му пръст, да направят този вариант, но всички левскари казваха: „Стефан Софиянски е наш човек, ще ни даде стадиона безвъзмездно“. Те искаха да не правят инвестиции, каквито правим ние, а всичко да им се даде даром. Както им се даваше дълги години.

Нека Тодор да има честта и достойнството да говори истината право в очите. А когато не е сигурен в нещата, по-добре да си мълчи. Аз знам какво означава „караминьол“ и затова съм много обиден. Ще му кажа, че 67 човека в общинския съвет взеха решението, а от Левски разчитаха един кмет да им го даде безвъзмездно. И той им го даде за 30 години, а ние през всичките тези години сме работили заедно с общината и продължаваме да работим. Както казах, общината и сега държи блокиращата квота. Това го казвам, за да информирам неграмотните.

От Тодор най-малко съм очаквал да каже такива работи. Левски цял живот е на подаяния. Това е истината. Да говорим ли Левски колко пари е взел от фирмите покрай Борисов, а? Най-добре е да мълчат. Кой построи сектора на Левски? Откъде са парите? Той казва, че това било на основата на борчове… Ааааа, така ли било, ти да видиш! Боже мили! Кой ли не дава пари на Левски – то не беше Иво Тонев, то не беше Васил Божков…

Много съм разочарован, не съм очаквал от Тодор това нещо. Той е видял само добро от нас, но какво да се прави – човек с годините изфирясва. Първо да провери, да пита, има кадастър и т.н. Какво вдигане на капитала?! За всичкото това време с 1% не е вдиган капиталът на смесеното дружество. Всичко е коректно и си седи, както е от първия ден. Простотията ходи по хората, не ходи по животните. Тодоре, Тодоре… Като не знаеш какво е „караминьол“, не говори! Ако го е хванала деменция, трябва да пие Гинко билоба“.