Венци Стефанов: Божов е откритието на сезона

2010-12-08 07:33:00

Славия закри сезона с минимална победа с 1:0 над Пирин Разлог

 

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов остана доволен от представянето на младите футболисти в контролната среща с Пирин Разлог, завършила 1:0.

"Вижда се, че работата с младите в нашата школа не е загубено време. Мисля, че е въпрос на една година те да станат твърди титуляри. И мисля, че това е правилният път. По отношение на освобожданането на Йордан Петков и Тодор Колев, треньорът е решил така и ние ще се съобразим. Йордан Петков ще бъде част от треньорския екип на Емил Велев, докато за Тодор Колев ще се опитаме да намерим някакво адекватно решение и да му предложим вариант за чужбина", заяви след мача президентът на "белия" клуб.

"Петков и Колев са дали много на Славия и ще получат нужното уважение, така както е със Здравко Здравков и Фугата, сега на работа в клуба".

На въпрос защо е взето решение да бъдат отстранени, Стефанов отговори в типичния си шеговит стил: "Бихме ги с тояги! Ако някой си мисли, че Йордан Петков е отстранен заради грешката му в мача с Левски, значи е много прост. По-прост е от един мой приятел, който наистина е много прост, но по стечение на обстоятелствата животът ни събра преди 40 години", каза още Венци Стефанов.

На питане каква оценка би дал на представянето на Славия, Венцеслав Стефанов заяви:

 

"Горе-долу добре. Колеблив старт, но приличен финал, а класирането за четвъртфинал за купата на страната е хубав край на 2010-а година. Но за мене най-важна е оценката на феновете. Ако феновете са на стадиона и подкрепят отбора, значи сме на прав път", допълни Стефанов.

Той определи 33-годишният нападател Николай Божов като приятната изненада и откритието в Славия за изминалата футболна есен.

Иначе преди това Славия победи третия в Югозапазната "В" група Пирин Разлог с 1:0. Единствения гол вкара централният защитник Галин Богданов в 33-а минута след центрарине от фаул отдясно. Славия можеше да спечели и с по-убедителен резултат, но пропуски направиха Симеон Мечев и Иван Цачев. Старши треньорът на "белите" Емил Велев заложи на юноши и резерви, като от първия отбор играха само Атанас Дреновички, Спас Георгиев, Иван Цачев, Антонио Павлов и Симеон Мечев.

Вашият коментар