Венци Стефанов: Манипулират и срещи на юношите, казват им кога да вкарват

2011-02-20 10:17:00

Яне Янев е с лакирани нокти, той е последният човек, който може да коментира футбола

 

"Опитват се да манипулират и срещи на юноши старша възраст, даже им казват в кои минути да вкарват голове." Това обяви президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов.

 

"На мача със "Спортист" забелязах момчета с компютри, които упорито работеха, и заплаших домакините от Своге с прекратяване на мача. Има хора, които се опитват да манипулират мачове. Ако сега това нещо не се изкорми, ще стане страшно", предупреди Венци Стефанов.

 

"Яне Янев е с лакирани нокти, той е последният човек, който може да коментира футбола. Подкрепям господин Борисов, именно това правителство трябва да се справи с „черното тото". В Анталия видях съдии, които манипулират мачове. И в България има такива наченки. Сега трябва да се вземат крути мерки с този цирей", добави босът на най-стория столичен клуб.

 

"Хващат се съдиите, хваща се агенцията и готово", обясни Стефанов най-лесния начин за манипулация. Относно турнето на вече изхвърлените от БФС шестима пловдивски рефери в Южна Америка той заяви: "Кой луд ще даде 3500 евро за български рефери, като може да плати 500 евро на някой от Коста Рика например." После призова: "Ако трябва, качете тези, които постоянно обвинявате, на детектора на лъжата."

 

Стефанов обаче оправда БФС и националите за равенството 2:2 с четирите дузпи на унгареца Колош Ленгел в контролата от 9 февруари. "Четири часа преди мача имах среща с Боби Михайлов. Той направи всичко възможно срещата да се дава по телевизията. Всички журналисти плюят по футболистите, а не трябва. Михайлов е последният човек, който носи отговорност по този случай. БФС не е наел този съдия. Има съд – той решава", каза още Венци Стефанов.

Вашият коментар