Венци Стефанов: Мъри Стоилов е любеница

2010-09-09 13:05:00

Аврам Грант бил готов да поеме националите срещу 500 хиляди евро преди време

Президентът на Славия Венци Стефанов определено е един от най-щастливите хора, след като селекционерът Мъри Стоилов подаде оставка.

Открай време белият бос е върл противник на бившия треньор на Левски.

"Трябваше да го направи много по-рано, но е гьонсурат – седеше си, взeмаше си парите и бръщолевеше глупости. Вижтe как само реагираха двама треньори при две големи загуби – Фабио Капело след 1:4 от Германия и Мъри Стоилов след 0:4 от Англия. Ама то разликата между тях е колкото от Лондон до Лом. Вижте им и държането, физиономиите. Единият е господин, другият – любеница. Директорът пък поля мъката от загубата на "Уембли" в казино", заяви Стефанов пред "7 дни спорт".

"Те за какви се помислиха? Вкарали Левски в Шампионската лига, значи са недосегаеми. Хайде стига! Хайде да се сетим как стигнаха до групите. Отстраниха някакви нещастници, събрани от плажовете. А в групите какво? Голова разлика 1:17. Добре, че беше ромчето от Лом, че и без гол щяха да си останат".

"Футбол в България ще има, когато всички се изметат от БФС – треньорът, директорът, президентът, вицето му и всички останали. Трябват хора, които разбират от мениджмънт, от инвестиции. Героите от САЩ обсадиха целия футбол и направиха купища поразии. Направиха си отбор за собствено ползване. Това не е националният отбор на България, това е отборът на БФС".

"Гледам, ядосвам се и не мога да се примиря с едно нещо – защо на фланелките стои не гербът на България, а на БФС. Това да не е някакъв клуб? Обръщам се и към президента, и към премиера – нека вземат отношение по въпроса".

Стефанов смята, че националният отбор е стигнал дъното много преди мача с Черна гора.

"Дъното бе стигнато много отдавна. Оттогава само се опитваме да рием още по-надълбоко.
След мача Боби излезе и наговори глупости. Нямали пари за треньор от чужбина. Спомена сума 3 млн. евро. Дрън-дрън. Аз лично знам за колко пари бе готов да работи Аврам Грант като национален селекционер на България. Поиска 500 000 евро. Знам, че в Европа има още доста специалисти, които вземат приблизително тази сума".

Вашият коментар