Венци Стефанов удари лошо Данчо Лечков

2010-10-15 10:04:00

Илия Илиев осъди Сливен за неприятностите, които му създаде през пролетта и го остави несправедливо без работа

 

Президентът на Славия има повод за празнуване. Неговият играч Илия Илиев осъди бившия си клуб Сливен заради цирка, в който беше вкаран тази пролет и заради невъзможността да упражнява правото си на труд при новия си работодател.

Илиев напусна Сливен през зимата, тъй като не беше получавал заплата няколко месеца. След това обаче Арбитражния съд към БФС не позволи на Славия да ползва новия си играч и за техничаря остана възможността само да гледа мачовете на "белите" от трибуната. Венцеслав Стефанов и футболиста атакуваха моментално решението и щастливта развръзка е вече факт.

Илия Илиев спечели делото в Сливенския районен съд. Там обявяват решението на Арбитража за нищожно и осъждат Сливен да плати седем месечни заплати на състезателя. От сумата ще се извадят три от тях, които по някаква схема бяха преведени на Илиев с цел да няма основание за претенции към клуба си.

"Арбитражният съд в нарушение на Разпоредбата на чл.360, ал.1 от КТ във връзка с чл.19, ал.1 от ГПК се е произнесъл по трудов спор за трудови възнаграждения без да е компетентен. Трудовите спорове са неарбитируеми и няма пречка дори и при наличие на арбитражно решение държавният съд впоследствие да констатира нищожността на арбитражното решение в своите мотиви, съответно да не го зачете и да разгледа и разреши правния спор", удря в земята БФС Районният съд на Сливен.

Предполага се, че това решение ще се окаже революционно за родния футбол и все повече ощетени играчи ще потърсят правата си в съда след спорове с футболните босове. Подобна революция преди години направи белгиецът Босман, благодарение на когото футболистите се третират повече като нормални работници на трудов договор.

Успехът на Илиев е сладка победа за Венцеслав Стефанов, който е в явен конфликт с Йордан Лечков в качеството му на вицепрезидент на БФС и един от важните фактори в системата на българския футбол.

Вашият коментар