Вероятно (пред)последно: Мач на Колежа няма да има

Начало » Вероятно (пред)последно: Мач на Колежа няма да има
Колежа, Пловдив
снимка: startphoto.bg/dsport.bg

Община Пловдив не може да предостави стадион „Христо Ботев“ на БФС за периода 14-16.11.2023 г. Това съобщиха официално от пресцентъра на общината във връзка с провеждането на европейската квалификация между националните отбори на България и Унгария, която е насрочена за 16 ноември (четвъртък) от 19:00 часа.

„В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион „Христо Ботев“ в периода 14-16.11.2023 г.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД „Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

БФС вече не глобяват, а директно заплашват отбори!

Към днешна дата ДЗЗД „Колежа“ извършва СМР на сектори „Б“ и „Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител“, се казва в позицията на Община Пловдив.

„Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК Ботев Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони“, се казва в становището на ДЗЗД „Колежа“.

„Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион „Христо Ботев“ не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември 2023 г.“, заявиха официално от Община Пловдив.

На 6 ноември БФС съобщи, че Европейската футболна централа УЕФА е изпратила официално писмо, с което препоръчва квалификацията за Евро 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена от София на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Причината за това е високата оценката на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА.

В последствие, обаче, от строителната фирма „ДЗЗД Колежа“, която се занимава с течащите в момента ремонтни дейности на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, обявиха, че не могат да гарантират безопасното провеждане на мача.

От БФС пък вчера бяха категорични, че евроквалификацията може да се играе само на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, а ако това не стане, мач няма да има, а последствията за целия български футбол може да бъдат много сериозни.

One Comment to “Вероятно (пред)последно: Мач на Колежа няма да има”

Comments are closed.