Ветерани на Интер пометоха Милан

Начало » Ветерани на Интер пометоха Милан
Интер Дани Касас
Снимка: Даниел Касас

Интер взе удобен аванс с 2:0 ба Милан в първа полуфинална битка от Шампионската лига на родния стадион и за двата тима “Сан Сиро“. Реваншът пак тук е във вторник. Побратимите си оспорват в първенството място в най-скъпия турнир догодина.

Суперконцентриран, отборът на Симоне Индзаги нарани силно само за 11 минути.

37-годишният ерногорец Един Джеко откри фамозно от воле с вътрешен фалц централно пред вратата в осмата, за да стане вторият най-възрасрен вкарвал на полуфинали, след малко

34-годишният арменец Михтарян опъна мрежата след пас отляво. Чалканоглу уцели греда.

Новак Джокович, стискащ палци за Милан, гледаше към небето за помощ, седнал до директорите на Милан и легенди Павел Недвед и Паоло Малдини. Златан Ибрахимович, неизлекуван, бе сериозен и тъжен, че не може да помогне.

Главният Хесус Хил Мансано правилно не поддаде за дузпа в полза на “нерадзурите“ за несъществуващо спиране с ръка на Кяер, паднал да опазва с Томори Лаутаро Мартинес.

Стефано Пиоли надъха “росонерите“, освежи с Ориджи и Тиайи, втората част бяха много по-смели. Брахим Диас с малко не намали, Месияс изпусна по-фрапантно, а 23-годишният Тонали тресна греда – не успяха да стигнат до обрат.

Винисиус Джуниор подкрепя баскетболния Реал Мадрид и се забавлява с великолепния им обрат от 17 точки пасив за 98:94 на Партизан на Желко Обрадович, което ги класира за “Файнъл Фоур“ (Последната четворка) на Евролигата. “Белите“ станаха първите за историята, обърнали белградчани от 0:2 загуби. Монако се класира на финалите за сефте, най-добрият ни спортист Алекс Везенков изведе Олимпиакос до Топ 4 и е сериозно следен за НБА.