Арда готов да напусне Първа лига

Начало » Арда готов да напусне Първа лига

Момент от футболен мачРъководството на Арда обмисля да напусне Първа лига, ако бъде отложен мачът с Лудогорец през предстоящия уикенд.

„Ако искат мачът ни с Лудогорец да бъде отложен, събираме Управителният съвет на Арда, за да обмисляме напускане на първенството. Ние не искаме този мач да бъде отложен“, заяви президентът на клуба Петър Пешев пред Спортал.

„Факт е, че двубоят ни с ЦСКА – София преди две седмици бе отложен по наше желание, но тогава от БФС ни казаха, че срещата може да се отложи, само ако и вторият клуб е съгласен. Тогава колегите от Българска армия, които също имаха мач от евротурнирите, дадоха съгласие и срещата не се състоя. Сега ни казват, че вече е пуснато писмо от Лудогорец, което е прието от Професионалната футболна лига и БФС, тъй като мачовете от евротурнирите са с приоритет. Никой не ни е питал нас, а нашето желание е, че искаме този мач да се играе“, категоричен е Пешев.

Вчера Лудогорец извади страхотен късмет и се класира напред по начин, който нямаше да е възможен само преди няколко дни. Олимпиакос вкараха повече голове на чужд терен при общ резултат 3:3, но заради отпадане на правилото, двата тима си биха дузпи, в които по-добри бяха футболистите от Разград.