Винисиус: България обича бразилците

2011-01-18 18:00:00

Търсим титлата, искаме пробив в Шампионската лига, категоричен е стражът на Литекс пред медиите в родината си

Бразилският вратар на Литекс Винисиус Баривиера е вторият страж на шампионите, който пристига от Страната на кафето след Родриго Галато. Винисиус обаче се представя доста по-добре и през есента в 13 мача за шампионите е допуснал едва шест гола, което го прави един от най-балансираните на своя пост в цяла Европа. В мач номер 13 за Литекс Баривиера е отбелязал мач номер 100 в професионалния футбол.

"Много съм щастлив тук. Бразилците са на голяма почит в клуба и в България. За мене представянето на терена е голямо преживяване", коментира Винисиус пред местен вестник от региона на Сао Пауло.

Като се прегледа статистиката, се вижда, че бразилският вратар има право да изрази задоволството си. Статистиката от 13 изиграни мача и шест допуснати гола или средно по 0.46 на мач. Така Винисиус се оказва един от най-успешните вратари през есента в цяла Европа.

"Отборът, в който играя, е много млад, заема първото място в една много балансирана и изравнена лига. Имаме пет точки аванс пред отбора, който е на второ място. В последните шест мача сме допуснали само едно попадение. 460 минути със суха мрежа е постижение, с което малко вратари могат да се похвалят", доволен е от престоя си в Литекс бразилският вратар, който играе като преотстъпен от Атлетико Паранензе.

"Ние се стремим да спечелим шампионската титла на България, а следващата ни стъпка трябва да бъде участие в Шампионската лига", споделя играчът.

Винисиус изглежда напълно щастлив на терена, но има едно нещо, което е останало в родината и му липсва – семейството. През октомври съпругата му го дари с първо дете, а скоро тя и детето им ще се присъединят към него в Ловеч – най-вероятно след края на подготвителния период.

Винисиус разказва за града, в който живее, и обяснява, че е доволен. Ловеч е на час и половина от София, има около 50 хиляди жители, но зимата е доста студена за родения в щата Сао Пауло 25-годишен вратар. Понякога температурите падат чак до минус 10 градуса – доста необичаен климат за бразилец.

Вашият коментар