(В)Карвальо се завръща в Левски?

2011-03-04 12:43:00

Идвам си след седмица, готов съм, играе ми се, реди от Париж изгоненият от Герена състезател

Мистерията около голмайстора на Локомотив Пловдив през изминалата есен Базил де Карвальо става все по-голяма. На 10 януари той беше представен като нов играч в Левски. Изкара десетина дни, изгониха го. Контузен бил, счупен бил, рамото му се вадело само като направи здрасти.

Казаха, че трябва да се оперира, щял да отсъства три месеца. Нямало кой да го чака. Сега обаче се оказва, че наричаният от феновете Вкарвальо вече е излекуван. Той се прибира идната седмица в София, а желанието му е само едно – да играе за Левски. "7 дни спорт" го намери вчера в Париж, тъкмо беше приключил тренировката, с която поддържа форма.

– Базил, здравейте. Разкажете как върви лечението ви и кога ще бъдете готов за игра?
– На практика аз вече съм готов. Операцията мина успешно, вече тренирам самостоятелно. В началото на следващата седмица се прибирам в София и ще бъда на разположение на Левски. Ако преценят, ще могат да ме ползват още в следващия си мач срещу Черноморец.

– Това е малко изненадващо. Извинявайте, че ще ви го кажа малко грубо, но в Левски вас буквално не ви броят за жив. Вие техен играч ли сте всъщност или на Локомотив Пд?
– Аз си имам договор с Левски и съм футболист на Левски. По тази причина следващата седмица ще се явя в клуба, за да започна подготовка и да съм на разположение за мача с Черноморец.

– Шефовете на Левски пък казват, че не сте техен играч, въобще тази работа е много странна. Разкажете какво всъщност се случи, говорили ли сте с тях, след като заминахте на лечение?

– Не съм разговарял с тях оттогава. Вижте, те се заблудиха от онзи преглед, на който ме пратиха в Германия. Лекарят, който ме прегледа там, каза, че няма да бъда в състояние да играя три месеца. Аз още тогава се опитах да им обясня, че ще бъдат нужни само шест седмици, за да се излекувам. Те повярваха на лекаря от Германия. Оказа се, че аз съм бил прав. Ето ме – излекуван съм точно за шест седмици. Имам документ от клиниката във Франция, където ме оперираха, че вече мога да играя. Още преди 15 дни започнах да се готвя по индивидуална програма с топка,
сега участвам и в двустранни игри, за да не губя форма.

– Аз все си мисля, че като дойдете другата седмица, ще ви обяснят, че нямат договор с вас?
– Как да нямам, като имам? Договорът ми е напълно редовен. Вие вероятно сте били на първата тренировка на отбора и сигурно сте видели, че бях представен официално като играч на Левски.

– Да, с очите си видях как Тодор Батков и Гонзо позираха с вас с екипа на Левски.
– Получи се така, че тогава ми признаваха договора за валиден. След това, когато се контузих, изведнъж спряха да ме считат за техен футболист. Това за мен е, меко казано, необичайна ситуация.

– Е, все пак живеем в България, нали сте наясно с това?
– Окей, това вие го казвате. Моето желание е в този момент всичко да приключи. Каквото било, било. Искам да забравим всичко и да започна да си изпълнявам договора с Левски. Повярвайте ми, страшно много ми се играе! Излекуван съм, готов съм да изляза на терена. В началото на годината бях много щастлив, когато подписах с Левски. Знам, че мога да бъда полезен на отбора, ако ми се даде шанс.

– Ще бъде интересно да ви видим срещу Черноморец, вие им вкарахте втория гол при единствената им загуба в първенството досега…
– Да, победихме ги с 2:0 в Пловдив. Сега съм готов пак да играя по същия начин срещу тях, но с екипа на Левски.

– Тук в България пък се твърди, че Левски мисли да ви продава.
– Мен ли, къде?

– Неофициални източници съобщават, че ви се готви трансфер за половин милион долара в руския отбор Урал Екатеринбург.
– За пръв път чувам такова нещо. Не мисля, че бих приел. Ако имаше такъв трансфер, поне моят агент мадам Ба щеше да знае и да ми каже. Моето желание е да си изпълня договора с Левски.

– Ясно, дано успеете. Впрочем разбрахте ли, че Левски падна 1:3 от ЦСКА?
– Разбрах, разбира се. Не успях да гледам срещата по телевизията, тъй като съм в чужбина, но след това видях головете на запис в интернет. Знам, че за феновете една такава загуба е много лоша. Но аз казвам така – първенството още не е свършило. Остават още 14 кръга, всичко може да се случи. Има и друго – да, Левски загуби от ЦСКА. Но пък нали ги победи в първия мач през есента? Това е футболът, не може да биеш непрекъснато, случва се и да загубиш. Аз лично вярвам, че борбата за шампионската титла трябва да продължи.

– Така е, но сам разбирате, че в Левски не са свикнали да губят точки у дома. А този сезон на собствения им стадион "Георги Аспарухов" претърпяха две загуби. Впрочем вие играхте при първата, даже вкарахте единия от головете за Локо (Пд). Кажете как победихте тогава?
– Нищо особено, просто подходихме много сериозно към този мач. Казахме си в съблекалнята – момчета, не сме по-слаби от тях, във форма сме дошла е много публика от Пловдив. Излизаме да покажем най-доброто от себе си! Така се получи, че играта ни потръгна, тактиката сработи и победихме.

– Това беше един мачовете, в които Гара Дембеле беше обезвреден. Как го постигнахте?
– Юнес Бенжелюн го пазеше много добре тогава. Това е, нищо особено. Но ето – вие казвате, че Левски е загубил доста точки досега. Няма голям отбор, който да е застрахован от такива загуби на точки. Всеки излиза срещу теб, за да покаже възможно най-добра игра. Много по-мотивиран е, отколкото за останалите мачове. Но пак казвам, титлата не е изгубена, има още 14 мача. Не може току-така да се откажеш от целта си по средата на първенството.

Вашият коментар