Владо Стоянов блести за Шериф (видео)

2010-08-05 18:08:00

Българският вратар Владо Стоянов, който класира своя отбор Шериф Тираспол в последния етап преди групите на Шампионската лига даде интервю за Гонг часове след двубоя с Динамо Загреб. Стоянов спаси 3 дузпи, но пропусна 11-метров удар. Въпреки това с изявите си в рамката бившия футболист на Черноморец донесе победата на своите.

"Герой не мога да кажа, че се чувствам. Това ми е работата. Миналата година Шериф играл в групите на Лига Европа. Сега е нормално да играем в Шампионска лига. Дано ни се падне по-лек съперник. Още не съм гледал вариантите за съперник, тъй като се прибрахме доста късно", каза Стоянов.

Вратарят призна, че сам е пожелал да изпълни дузпата. "Аз пожелах да изпълня дузпа. Бях уверен. Нашият отбор е млад, у нашите футболисти имаше притеснения, бяха и изморени. Реших да се нагърбя, но за съжаление изпуснах. Мисля, че после се реванширах", допълни футболистът.

Владо Стоянов коментира и ситуацията си около бившия си отбор Черноморец. "При положение, че в Черноморец щях да играя в дублиращия отбор и да съм резерва на някакви недоказани вратари, сега съм в Молдова, играя Шампионска лига и получих повиквателна в националния отбор. Чувствам се много добре. Всичко е перфектно. Условията са невероятни. Хората ме уважават и залагат на мен", каза Стоянов.

Футболистът получи скоро и първата си повиквателна за националния отбор за контролата с Русия. "Надявах се за националния отбор. След отказването на Митко Иванков се освободи едно място. Надявам се да бъда част от този тим. Нека да продължа да играя по този начин", заяви Стоянов.

Вратарят има договор за 3 години с молдавския тим. "Надявам се с добри мачове да се трансферирам. Шериф развива футболисти и продава футболисти. Организацията в клуба е на много високо ниво. Българските отбори могат да мечтаят. Има уникални условия и база. Само Черноморец в България може да се равнява в момента с Шериф", каза още Влади Стоянов.

 

 

 

Вашият коментар