Властта изригна: Незабавни оставки на министри и Борислав Михайлов!

Начало » Властта изригна: Незабавни оставки на министри и Борислав Михайлов!
Полиция напрежение пред Националния стадион
@Влади Лазарова/facebook

Събитията от снощи, насочени срещу 18-годишното безхаберно управление на футбола от Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Христо Запрянов и др., логично получиха своя политически отзвук.

Преди, по време и след мача с Унгария, звършил 2:2, се случиха грозни сцени, започнати от провокации на отделни фенове и продължение от безпрецедентно полицейско насилие, документирано от множество видеоматериали в социалните мрежи.

Почти чудо срещу Унгария, което не радва

Днес мандатоносителят на правителството „Продължаваме промяната – Демократична България“ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов и на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Това обяви на брифинг пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на ППДБ Кирил Петков.

Феновете въстанаха!

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката и на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Той каза това пред журналисти в кулоарите на парламента. Борисов отново призова и председателят на Българския футболен съюз Борислав Михайлов незабавно да се оттегли от поста си.

Полиция напрежение пред Националния стадион
@Влади Лазарова/facebook

„Това, което се случва, е срамно. То е неуважение към хилядите привърженици и любители на футболната игра и националния отбор. То вече влияе и много сериозно на имиджа на България“, коментира вчера президентът Румен Радев пред журналисти случилото.

One Comment to “Властта изригна: Незабавни оставки на министри и Борислав Михайлов!”

Comments are closed.