Властта се пробва да спечели феновете

Начало » Властта се пробва да спечели феновете

Централна трибуна на КоматевоВъпреки стабилното нарастване на болните от коронавирус с между 150 и 300 всеки ден, което е от 4 до 7% от тестваните, властта направи  опит да спечели феновете ги пусна на стадионите още от първия кръг.

Решението е като останалите от този тип – еднолично на министър председателя.

„По разпореждане на премиера, министърът на младежта и спорт и министърът на здравеопазването проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08)“, се казв в съобщение на МС.

„Провеждането на спортни състезания на открито се разрешава при заетост на местата до 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение, до 1000 души на сектор, при сядане през седалка и при спазване на физическа дистанция от метър и половина между присъстващите“, написаха от МЗ.

Така се случва интересен прецедент още в първия мач между ФК Централен спортен клуб на армията и ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“.

Домакините, които са новаци ще могат да преброят феновете си, които ще могат да се разположат в цели три сектора, а ЦСКА ще бъде подкрепян от едва 1000 по трибуните.