Волейболистките отпадат от Евро‘2021

Начало » Волейболистките отпадат от Евро‘2021
България волей националки
Снимка: CEV

България изпусна на косъм да стигне четвъртфинали на европейското първенство за жени след драматична загуба с 2:3 от Швеция в Пловдив.

Националките грабнаха първия гейм с 25:12, подкрепяни от стотици фенове с трибагреници в зала “Колодрума“. Лично ги окуражаваше Христо Стоичков до приятеля си и шеф на федерацията Любо Ганев.

Във втория шведките дръпнаха на два пъти и, макар да намалихме до точка (18:17), успяха да затворят 25:21 и изравнят.

Третият бе много оспорван, момичетата на Иван Петков бяха водещи с атаки през центъра на Кристина Вучкова и концентрация в защита, стигнаха до 17:13, но допуснаха изравняване (19:19) и се заигра точка за точка. Силни атаки на Александра Лазич плюс детайли като надлъгване на блокада и българско докосване на мрежа донесоха успешен обрат за шведките с 25:22.

Българките натиснаха с мощни атаки на Елица Василева, Емилия Димитрова и Нася Димитрова за 20:11, стигнаха до решаващ тайбрек (25:14). Там също повеждаха с адреналин от подобрената игра и сърцати Нася и Емилия. Хаак сбърка сервис, после изравни 13:13 с блок. Димитрови и Василева донесоха три мачбола, Еми спаси друг, накрая с тройна атака за 19:17 скандинваките стигнаха Топ 8