Вратар на Берое се отказва от футбола

2010-12-14 21:10:00

Фил със Зелена карта за Канада, тръгва си от Стара Загора в паузата

 

Вратарят на Берое Карамфил Илчев се отказва от активна състезателна дейност, тъй като напуска България и ще търси късмета си в чужбина, съобщава beroe.eu.

Преди дни Илчев получи дългоочакваната зелена карта за Канада и в края на януари стартира новото си предизвикателство далеч от дома. Това на практика означава край на състезателната кариера за 31 годишният вратар.

Карамфил Илчев е роден на 7 януари 1979 г. в град Тервел. Висок е 186 см, тежи 82 кг. Кариерата си започва в Добруджа. С този отбор дебютира в А група през 2002 г. и записва 11 мача на вратата на "жълто-зелените" през сезона. След това преминава в Академик Свищов.

Играл е още за Черноморец Бургас, след което отново се завръща на вратата на Добруджа. От 2006 г. е в Черно море и има 51 мача за "моряците" в А група. Илчев подписа с Берое на 4 юли 2010 г. и дебютира на вратата на старозагорци в мача от Лига Европа срещу Рапид (Виена) в София. През есента Илчев игра в 11 мача в елита.

"С най-добри чувства се разделям с Берое. Оставям много приятели в Стара Загора. Надявам се отбора да продължи с добрите си игри и през пролетта. Тежко е изведнъж да спреш с футбола, но трябва да мисля за бъдещето си. На този етап имам няколко неща в предвид, но не мога да кажа с какво точно ще се занимавам в бъдеще. В края на януари заминавам за Канада", заяви Илчев пред популярния сайт на "зелените" фенове.

Вашият коментар