Всяко чудо – за три дни, Борисов остава президент на ЦСКА

2010-11-03 11:15:00

Аз направих селекцията, не виждам нищо нередно, категоричен е шефът

 

Широко промотираните промени в ръководството на ЦСКА изглежда ще останат мираж. Това става ясно от интервю на президента и собственик Димитър Борисов пред всекидневника "Тема Спорт".

Преди две седмици, след загубата от Рапид с 0:2 за Лига Европа Борисов гръмко обяви, че ЦСКА ще има нов президент, нови шефове и треньор. Той обяви, че е уволнил спортния директор Емил Костадинов и треньора Гьоре Йовановски. След това разговаря с Валентин Михов, а по-късно бе обявено, че бившият шеф на БФС и ПФЛ е отказал шефския пост. Костадинов изчезна от полезрението за… 3-4 дни, а Гьоре си отиде.

Днес обаче Борисов потвърждава, че вероятно той ще остане президент, а Емил Костадинов пак ще е директор – по спортните въпроси. Единствен "капо" остана Сержанта Гьоре, който вече го няма на Армията.

"Това, че феновете ще се ядосат не ме интересува. Те не управляват ЦСКА. Никъде го няма това по света. Нормално е те да са недоволни, след всичко което става в клуба, но по-голямата част от тях е манипулирана от малка група запалянковци. Не им дават да купуват билети, заплашват ги, манипулират ги. Те не пречат на ръководството, а на играчите. Всяка публика трябва да подкрепя отбора си, а не да се занимава с бойкоти и протести", коментира Борисов.

"Феновете трябва първо да се разберат помежду си. Прословутите 3000 лв ги давахме от ден първи, за да "се контролират по буйните фенове". После се оказа, че си плащаме, за да издигат плакати срещу нас. Плащал съм гаранция в чужбина на един от феновета, който сега скача срещу мен. Хореографиите пък сме ги таксували отделно. Значи имало е месеци с по 20 000 лв извадени от нас и преведени на привържениците", обясни още президентът.

"Няма как да даваме по 10 милиона и някой друг да ги върти. Оставам президент, ще се справим. Ето, вече поехме нагоре. Трябват ни само още няколко победи и всичко ще се стабилизира", спокоен е собственикът.

Димитър Борисов разкри, че той лично е направил почти цялата лятна селекция и като цяло не вижда проблем с това, изключвайки факта, че липсват резултатите. Шефът говори още за базата, която се ремонтира, както и за това, че никой не е искал да купува отбора. Борисов уточни и точната сума, която дава ръководството за издръжка на тима всеки месец – 700 000 лв.

Вашият коментар