Втора лига по футбол на България – прогнозите за новия сезон

Начало » Втора лига по футбол на България – прогнозите за новия сезонМомент от футболен мачИзминалият сезон по българските терени завърши буквално преди месец и половина, но в разгара на топлото лято отборите вече се подготвят за новата кампания, която е на броени дни разстояние.

Календарите за шампионатите в Първа лига и Втора лига вече са изтеглени, което значи, че всички отбори имат ясна идея към коя дата трябва вече да са в оптимална спортна форма. А за всички вас, любители на българските срещи, има предостатъчно любопитни оферти, от които да се възползвате.

Не е за подценяване предоставената възможност да активирате начален бонус в Уинбет, който да бъде използван за дебютните срещи от всички нива в родния футбол.

Темата на днешния материал обаче е изцяло насочена към битката за промоцията във Втора Лига през предстоящата кампания. Както знаем, от сезон от 2022/2023 ще има промяна във формата на елитната дивизия у нас, а в нея вече ще се състезават 16 отбора. Това значи, че цели 4 от втория ешалон на българския футбол ще може да се качат в Първа лига догодина. Затова и има няколко фаворита, които са готови да влязат за пореден път в битката.

Етър
Един от изпадналите от елита през миналия сезон тимове ще иска с всички сили да се върнe веднага в елита. Тимът беше близо до оцеляването, след финален щурм на предходния сезон, но в крайна сметка воденият от Александър Томаш тогава отбор не сполучи. Сега напуснаха много от важните играчи, сред които това ще направи и голмайсторът Преслав Боруков. Въпреки всичко, Етър се стабилизира финансово и с оглед на доста по-ниските изисквания на Втора Лига и назначението на доказан треньор в ниските нива на родния футбол, в лицето на Веселин Великов, то може да сме сигурни, че „болярите“ ще са сред фаворитите за бърза промоция обратно.

Монтана
Монтанчани нямаха големи очаквани към престоя си в Първа лига през миналия сезон, така че изпадането дойде в известна степен резонно. Това е клуб от типа йо-йо между първа и втора дивизия у нас. В този ред на мисли, съставът на тима не отслабна значително, с изключение на продажбата на Тони Тасев, който отиде в посока Славия. Монтана обаче е сред отборите, свикнали да се борят за изкачване в елита, така че не очаквам този сезон да е по-различно положението при тях.

Хебър
В пазарджишкия футбол се изливат известни средства последните години, които е крайно време да дадат стойностен резултат – място в Първа лига. В последните два сезона момчетата на Николай Митов бяха много близо до местата, даващи право на бараж за място в елита, но отново се препънаха в края. Инвестициите в бази, в школата, както и в първия отбор ще се очаква да бъдат материализирани, така че напрежението е върху Хебър да е в челото.

Септември София
Стигаме и до един от доста приятните отбори в дивизията – Септември София. Клубът за поредна година ще е с най-ниска средна възраст на отбора си от всички, участващи във Втора Лига, изключвайки дублиращи тимове. През миналия сезон момчетата, водени от Христо Арангелов, определено може да се чувстват ощетени, губейки в баража с Ботев Враца след спорна дузпа. Сега ще се надяват, че късметът ще се обърне и столичани отново ще са в елита.

Това са най-изявените фаворити за промоция в българския елит, но ако искате да се възползвате от знанията и нюха си, то сега е времето да влезете в играта!