В Айндховен бият като в Перник, но на терена (видео)

2010-10-24 23:34:00

Уникално – ПСВ смаза Фейенорд с 10:0, Манолев гледа

 

Намери се по-голяма болка във футболна Европа в неделя вечер от тази на битите в Перник фенове на ЦСКА. Спорно е дали удряните до кръв запалянковци след 4:2 над Миньор или футболистите на Фейенорд сега ги боли повече.

 

ПСВ (Айндховен) разката фамилиите на конкурентите от Ротердам в един от смятаните за дерби мачове в Холандия. И ако помляните привърженици в ненормалната обстановка в България един ден ще забравят тазвечершния си кошмар, то играчите на Фейенорд едва ли ще се отърват цял живот от връхлетялото ги 0:10. Защото болката минава, но срамът остава.

 

Да, няма грешка – ПСВ спука съперника от бой с 10:0. Българският национал Станислав Манолев трябваше да гледа саморазправата на своите съотборници отстрани, тъй като все още не е възстановен от контузия.

 

Джонатан Рийс откри в 24-ата мин. 34-ата бе ключова – Леердам от Фейенорд бе изгонен за втори жълт калтон. ПСВ отбеляза втори гол в 40-ата мин чрез Афелай. Страшното за гостите на "Филипс стейдиъм" се разрази веднага след почивката, когато те получиха 8 снаряда в мрежата си. Само за 15 мин след 48-ата разярените "филипси" нанизаха цели 5 попадения. 3:0 направи Рийс. Тойвонен (49 мин), Ленс (55), Рийс (59) и Джуджак (63) направиха резултата 7:0. Вече беше ясно, че ще има невероятен погром. Но Енхелаар в 70-ата мин, Джуджак в 77-ата от дузпа и Ленс в 87-ата го направиха двуцифрен.

 

ПСВ е лидер в класирането с 24 точки. Следва Твенте на Николай Михайлов с 22 пред Аякс с 21. Грандът Фейенорд пък е два пъти по-зле в Холандия, отколкото ЦСКА в България. Ротердамци имат едва 8 точки за 10 кръга и са само с едно място над чертата за изпадащите.

 

Вашият коментар