В БФС се чудят каква глупост да измислят

Начало » В БФС се чудят каква глупост да измислят

Футболни топкиСегашното ръководство на БФС докара родния футбол до абсолютното дъно, но ясно показва намеренията си да дълбае още по-дълбоко. На днешното си заседание Изпълнителното бюро прие предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите 2021/2022.

Сред най-съществените корекции са редуцирането на общата бройка картотекирани футболисти без изискване за тренираност от 25 на 20; що се отнася до картотекираните играчи от страни извън ЕС в ППЛ, вместо досегашните рестрикции за участие на трима подобни състезатели във футболните срещи, от следващия сезон всички пет футболисти от страни извън ЕС ще могат да участват едновременно.

Клубовете от ППЛ могат да картотекират неограничен брой футболисти, родени след 1 януари 2000 г. с изиграни най-малко два пълни последователни сезона от сезона на навършване на 16 г. във футболния клуб.

Големият „хит“ обаче е, че Централата ще дава пари на клубовете, ако пускат млади състезатели. Поне на пръв поглед, защото в действително решението е тотално малоумие.

При участие на такива състезатели за не по-малко от 45 минути в среща от ППЛ, БФС заплаща на съответния клуб сума в размер на 250 лв. на човек за до двама състезатели в двубоя.

Малка подробност е, че глобите ги определя също БФС, а такива има за клубовете след всеки наказан играч. Така че с едната ръка могат да се дадат 500 лв, а с другата да се приберат многократно повече от наказания.

Решенията на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС през март.

Нововъведенията бяха приветствани от редовния „говорител“ на Централата Венци Стефанов, който е в очакване на далеч по-важното решение – служебно спасяване на клуба му Славия, който заедно с Етър е най-слаб в Първа лига този сезон.