В Левски оздравяват със заплати от по 10 бона

Начало » В Левски оздравяват със заплати от по 10 бона

Сектор А на стадион Георги АспаруховХалфът Борислав Цонев ще получава тавана на възнагражденията в Левски, който е определен на 10 000 лева, твърди „Тема Спорт“. Юношата на клуба подписа като свободен агент, като преди това прекрати договора си с хърватския Интер Запрешич.

Трябва да се уточни, че въпросният таван е понятие, което е въведено индивидуално в клуба и няма нищо общо с „тавана на заплатите“, който представлява процент от разходите на един клуб, който може да отива за заплати.

25-годишният футболист ще направи повторния си дебют за Левски в неделя, когато отборът домакинства на Етър. Той се очертава като сигурен титуляр в състава на треньора Георги Тодоров. Таванът на заплатите ще прибира и друг от новите – централният бранител Живко Атанасов, който дойде от долните дивизии на Италия.

С по-високи заплати в Левски са само легионерите, които може да бъдат трансферирани във всеки момент. Това са Холмар Ейлфсон, Стайн Спиерингс, Паулиньо, Насиру Мохамед и Найджъл Робърта. Исландецът прибира 30 000 евро месечно и се очаква до 15 септември той да напусне „Герена“.