В Левски притеснени заради оставането на Дембеле

2011-01-13 09:26:00

Само Гара и Базил товарят месечния бюджет с близо 50 000 лв

Ръководството на Левски има сериозни основания да се притеснява от оставането на Гара Дембеле на Герена. Вярно, че огневата мощ на тима ще е още по-силна с него и Карвальо, но разходите за заплатите им ще ударят сериозно "синия" бюджет.

 

Вчера съдът "закотви" Гара у нас за три години. Решението на първа инстанция обаче ще бъде обжалвано. Проблемите на играча няма как да не окажат влияние върху евентуалния му бъдещ трансфер.

Наскоро Тодор Батков призна, че таранът се подписва под 14 000 от общата европейска валута, а новодошлият с идея да го замести Базил де Карвальо има твърди 7 000, които могат да стигнат и до 10 000, информира "7 дни спорт". Това означава разход от порядъка на € 21-24 000 или почти 50 000 лв само за голмайсторите.

Освен това с подобрени финансови условия в новия си договор се сдоби и основният помагач на Дембеле в "сините" атаки – Дарко Тасевски. И неговата заплата е от сериозните на Герена.

Лъч светлина е напускането на Георги Петков, който също взимаше доста пари. Той обаче е обещетен от ръководството, така че облекчението на бюджета не е кой знае какво.

Иначе Левски наскоро обяви втора година поред, в която клубът е на загуба. Преди няколко дни пък се заговори, че основният спонсор може и да не поднови договора си. Не е тайна, че президентът Тодор Батков дава голяма част от парите за отбора и в същото време търси под дърво и камък съинвеститор, който да облекчи малко разходите му.

Вашият коментар