В Литекс: Дайте дербитата на Венци и Данчо

2010-10-18 14:19:00

За тях двамата угодия няма, смята президентът на "оранжевите" Трифон Попов

 

Президентът на Литекс Трифон Попов взе отношение относно нарастващото напрежение около съдийството. Пред официалния сайт на Литекс той отвърна на словесните атаки на ръководителите на Славия и Сливен, че три отбора са облагодетелствани от съдийските решения и Литекс е един от тях.

– Г-н Попов, как ще коментирате поредните проблеми около реферите?

– Ще направя предложение на БФС Венци Стефанов и Йордан Лечков да станат съпредседатели на Съдийската комисия. Защото именно те най-много коментират реферите. Предлагам също дербитата в "А" група да се свирят от тях двамата. Ако има две дербита в един кръг, на едното да бъде назначен Венци, на другото – Лечков. Само се притеснявам, че Стефанов ще има проблем с физическия тест. Но понеже разбира много от съдийство, ще компенсира този недостатък с рутина.

– Сериозно ли говорите?
– През последните три години се смениха четири председателя на Съдийската комисия. Угодия няма. След всеки по-сериозен мач Венци и Лечков, винаги виждат проблемите в съдийството.

– Как ще коментирате претенциите на Йордан Лечков за мача с Литекс?
– Според мен съдията въобще не повлия на резултата. Сливен не отправи нито един опасен удар към вратата. Според мен дузпата за нас бе очевадна. Имахме повече положения. Показахме, че сме по-класният отбор и спечелихме заслужено. Смятам, че подобно напрежение е излишно. Съдиите не са в основата на случващото се в първенството.

Вашият коментар