В Русе видяха надежда за Дунав

2010-08-02 21:46:00

И днешният ден не даде категоричен отговор дали ще го бъде Дунав, но поне надеждата за позитивен край на проточилата се с месеци сага около финансирането на клуба, се увеличи значително, пише сайтът fcdunav.com.

Днес за пръв път от една седмица играчите тренираха, а мачът с Черноморец (Балчик) почти сигурно ще се състои. Основната причина клубът да не се разпадне е надеждата спонсор да подпише договор и да спаси Дунав от финансовия колапс. Инвеститорът е извън Русе, а в момента се извършва преглед на документацията. Категоричен отговор дали Дунав ще има нов спонсор ще бъде даден най-вероятно в петък.

Тогава ще се разбере дали отборът отива към разпад или към А група.

По-рано днес настроението в Русе не беше никак добро след като се очакваше днешната среща да сложи край на съществуването на легендарния тим.

Няколко са вариантите, които стоха на дневен ред пред Дунав. Първият беше клубът да бъде изцяло закрит, като тази перспектива изглеждаше най-реална. Съществуваше и възможност дунавци да изиграят сезона с юноши и може би част от титулярните играчи, които не успеят в кратки срокове да си намерят нов отбор.

Третата възможност беше футболистите да направят пореден компромис със себе си и да останат в отбора поне до зимата.

Нито една от трите все още не е изключена, а какво ще се случи край Дунава ще стане ясно в следващите дни.

Вашият коментар