В Созопол правят база – мечта

2010-11-29 12:06:00

Стадионът ще кандидатства за европейски лиценз

 

Третодивизионният ФК Созопол ще се върне на своя стадион в първите дни на февруари следващата година, след като повече от 18 месеца течеше сериозна реконструкция, споделя изпълнителният директор на клуба Румен Димов.

Амбициозният проект на ФК Созопол има задачата стадионът да покрие условията за лиценз Категория 2 на УЕФА, което означава домакинство на мачове в ранните кръгове на клубните турнири, както и мачове за юноши, девойки и жени. В момента подобен лиценз имат стадионите в Поморие и Несебър.

Поставена е водонапоителната и отводнителната система на терена, както и в момента се поставя тревата, която ще бъде от три сорта- зимна, лятна и комбинирана. Зимната няма да изсъхва през студените месеци, а лятната ще запазва зеления си цвят и през горещото лято. Напоителната система пък включва 48 чипа, които ще се командват от компютър. Така всичко около игрището, на което ще се играят мачовете, вече е положено. След Нова година в Созопол стартират изграждането на трибуните, административната сграда, паркинги.

"Това не е всичко, защото през януари и февруари ще започнем изграждането на две тренировъчни игрища- едно с изкуствена и едно с натурална трева, обясни още Румен Димов за новото спортно бижу, което се изгражда по Южното Черноморие.

Общината осигурява половината от издръжката на клуба от Созопол, чиято перспектива е до две години отборът да бъде фактор в Б група. Другите 50 % от финансирането е благодарение на спонсорите на клуба.

"От както клубът влезе във В група- през 2008-а година, до момента не е имало никакви финансови проблеми във ФК Созопол, обясни шефът на отбора от старинния курортен град.

ФК Созопол в момента се намира на 9-о място в Югоизточната В група, но напролет ще се опита да подобри клубния си рекорд, който е 6-о място в тази група. В момента отборът играе домакинските си мачове на стадиона в град Царево, намиращ се на десетина километра южно от Созопол.

Вашият коментар