Галатасарай иска Дембеле

2010-12-26 13:50:00

Звездата на Левски ще сменя Милан Барош

Машината за голове на Левски Гара Дембеле скоро може да заиграе в южната ни съседка Турция. Турските медии отново твърдят, че интерес към тъмнокожата перла има от гранда Галатасарай, който упорито търси нови футболисти.

Източник, близък до президента на Галатасарай, Аднан Полат, разкрива, че ръководството на клуба е в напреднал стадий на преговори с Левски за Гара Дембеле. Според информацията турците са готови да платят 2 милиона евро, за да се сдобият с правата над играча. В момента отборът на Галатасарай се представя доста незадоволително от началото на сезона и е в средата на таблицата в Суперлиг, като изостава сериозно от лидера Трабзонспор.

С привличането на Дембеле от турския клуб се надявали да решат проблемите си в атака и да се домогнат до по-предно класиране. Според някои медии в Турция, Дембеле бил само вариант за старши треньора Георги Хаджи, а другите имена, които се спрягат за трансфер са значително по-популярни от аса на Левски. Това са Лукас Подолски от Кьолн и острието на АЗ Алкмаар Грациано Пеле. Румънският треньор на Галата ще се освободи от услугите на чешкия нападател Милан Барош, който със сигурност ще напусне истанбулския гранд, ако бъдат привлечени набелязаните футболисти.

Вашият коментар